Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier.
 
E-mail Twitter LinkedIn Blog

Workshop 12 maart: Overheid in Contact

Een workshop over dienstverlening, communicatie, participatie en democratie. Over de impact die alles wat er in de buitenwereld gebeurt heeft op je werk bij de overheid. Van democratische vernieuwing tot technische innovaties als blockchain. 
Renata Verloop, initiatiefnemer en hoofdredacteur van 'Overheid in Contact' en specialist op het gebied van verandering en vernieuwing van (online) communicatie in het publieke domein, komt ons op 12 maart bijpraten, prikkelen en aan het werk zetten. Wees welkom! en neem je collega van dienstverlening of bestuursondersteuning mee! Meer informatie. 

Foutenmaken-moet op 21 maart

Op 21 maart aanstaande kun je eerst je stem gaan uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezingen en vervolgens door naar Zenderen voor de Zandbak Lentelezing door Remko van der Drift. Zeg maar: nationaal professor fouten maken. Remko is oprichter van het Instituut voor Faalkunde en schreef twee boeken: Foutenmakenmoed en Foutenmakenmoet. Meer informatie en aanmelden. Als je die dag echter de taak hebt om stemmen te tellen, dan geldt fouten-maken-moet niet. Je hebt dan een herkansing op ons zomerfestival in augustus. 

Zomerfestival De Zandbak op 30 en 31 augustus

De was van zomerfestival De Zandbak 2017 is inmiddels wel droog. Wij, de partners van De Zandbak, zijn alweer volop in de voorbereiding voor de vierde editie op 30 en 31 augustus aanstaande. O noteer het in je agenda en/of

O meld je alvast aan met vroegboekkorting en/of 

O volg ons op Facebook

VR, Ai, yin en yang en IK

Mijn laatste blog gaat over het ogenschijnlijke toeval dat in een paar dagen tijd stuit op ontwikkelingen die me aan het denken zetten. Bij het lezen over Artificial Intelligence fantaseer ik wat zo'n corporate Siri zou kunnen betekenen; na het uitproberen van een Virtual Reality bril met bijbehorende app bedenk ik hoe dat van dienst zou kunnen zijn bij leren in organisaties; na mijn eerste Tai Chi les van 2018 kom ik weer met beide benen op de grond: digitaal kan niet zonder warm contact en ze horen bij elkaar als yin en yang. 

Wil je mijn blog vaker lezen? Volg mij dan hier. (rechtsonder aan de pagina) 


Beste lezer,

Dit is de tweede nieuwsbrief die ik verstuur. Ik ben ermee begonnen omdat ik wat structuur wilde aanbrengen in de mails die ik rondstuur. En om je makkelijk in de gelegenheid te stellen je af te melden als je geen prijs stelt op deze berichten. Ik ben blij met feedback, daar leer ik weer van. Hartelijke groet van Marjan Engelen

De Communicatieve Organisatie

Dit lijkt wel het nieuwe containerbegrip in communicatieland. Duidelijk is dat het gaat over oren, ogen en voelsprieten naar de buitenwereld en het vermogen van iedereen in de organisatie om zich daartoe te verhouden en ernaar te handelen. Geen sinecure dus. Dat bracht mij op de laatste workshop van 12 oktober 2017. Daar ontrafelden we onder leiding van Mariel Rondeel de vraag wie wat zou moeten leren als je streeft naar een communicatieve organisatie. Een boeiende exercitie die wat ons betreft voor herhaling en verdieping vatbaar is als in company aanpak. Nieuwsgierig? 

Cursus De Communicatieve Organisatie

Al vele jaren geef ik een cursus over Interne Communicatie bij CCJ in Utrecht. Deze is recent geactualiseerd en omgedoopt naar een andere naam. Start 5 maart. Er is nog plek. Meer informatie hier. Of bekijk het filmpje

(de foto is gemaakt op een expositie in Ahrhus. Het is van Joana Vasconcelos en heet 'Call Center'. 168 oude telefoons vormen samen een pistool. Het symboliseert het gevaar van manipulatieve communicatie. Hoe actueel!)

 
Indien u deze nieuwsbrief NIET meer wenst te ontvangen willen wij u vragen om u via DEZE LINK uit te schrijven